Sałatka z groszkiem, kukurydzą, fasolą czerwoną | Przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Sałatka z czerwoną fasolą

kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

140

heart
619 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1394 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2168 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 1

Krok 2

Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 2

Krok 3

Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 3

Krok 4

Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.

Sałatka z czerwoną fasolą - Krok 4
1

Opinie o przepisie

  • Małgorzata  Dudek-Pawłowska

    Małgorzata Dudek-Pawłowska , 22.10.2018

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z czerwoną fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z czerwoną fasoląSałatka z czerwoną fasolą

Sałatka z czerwoną fasolą to kolorowy mix. Dlaczego? Poprzez wyjątkowe połączenie składników powstaje bowiem niemal tęczowe danie. Fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, żółta papryka to prawdziwa feeria barw, obłędnie wyglądająca na talerzu. Sałatka z fasoli czerwonej jest świetnym pomysłem na danie kreatywne, które zachwyci każdego miłośnika warzyw. Dodając makaron, ketchup, majonez, tabasco i sos, stworzycie oryginalny smak, wzbogacony delikatnością i chrupkością warzyw. Smacznego!

Dla kogo?

Dla każdego! Sałatka z fasolą czerwoną zachwyci nie tylko miłośników kuchni warzywnej, ale także osoby poszukujące przepisów na zaskakujące i pyszne dodatki do dań.

Na jaką okazję?

Sałatka z czerwonej fasoli to propozycja na przyjęcie, lunch, a także kolację.

Czy wiesz, że?

Fasola czerwona jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw w kuchni wegetariańskiej. Dzięki neutralnemu smakowi oraz delikatnej konsystencji po przyprawieniu, świetnie zastępuje mięso.

Dla urozmaicenia:

Sałatka z fasolą czerwoną doskonale komponuje się z bagietką, którą łatwo przygotujesz w wersji tradycyjnej, czosnkowej lub ziołowej.