Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal
105 przepisów - 21 dni
Sałatka z czerwoną fasolą
kukurydzą i groszkiem, czyli wielokolorowy mix
łatwe
2168 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente i wystudź. Fasolę, kukurydzę, groszek i pieczarki odsącz z zalewy.

Krok 2
Paprykę pokrój w paski. Warzywa dodaj do makaronu i wymieszaj.

Krok 3
Cebule pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Do cebuli dodaj ketchup, sos sałatkowy Knorr i kilka kropel tabasco - wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź. Połącz z majonezem.

Krok 4
Połączone ze sobą wszystkie składniki sałatki, polej wystudzonym sosem, wymieszaj i przełóż do salaterki. Podawaj z bagietką.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z czerwoną fasolą
Sałatka z czerwoną fasolą to kolorowy mix. Dlaczego? Poprzez wyjątkowe połączenie składników powstaje bowiem niemal tęczowe danie. Fasola czerwona, kukurydza, groszek zielony, żółta papryka to prawdziwa feeria barw, obłędnie wyglądająca na talerzu. Sałatka z fasoli czerwonej jest świetnym pomysłem na danie kreatywne, które zachwyci każdego miłośnika warzyw. Dodając makaron, ketchup, majonez, tabasco i sos, stworzycie oryginalny smak, wzbogacony delikatnością i chrupkością warzyw. Smacznego!
Dla kogo?
Dla każdego! Sałatka z fasolą czerwoną zachwyci nie tylko miłośników kuchni warzywnej, ale także osoby poszukujące przepisów na zaskakujące i pyszne dodatki do dań.
Na jaką okazję?
Sałatka z czerwonej fasoli to propozycja na przyjęcie, lunch, a także kolację.
Czy wiesz, że?
Fasola czerwona jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw w kuchni wegetariańskiej. Dzięki neutralnemu smakowi oraz delikatnej konsystencji po przyprawieniu, świetnie zastępuje mięso.
Dla urozmaicenia:
Sałatka z fasolą czerwoną doskonale komponuje się z bagietką, którą łatwo przygotujesz w wersji tradycyjnej, czosnkowej lub ziołowej.







































