Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

sałatka jarzynowa:

320 gramów

120 gramów

400 gramów

dressing:

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolkę szparagową, seler i bób ugotować. Bób obrać ze skórki. Seler pokroić w paski.

Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - Krok 1

Krok 2

W rondelku rozgrzać oliwę i zeszklić drobno posiekaną cebulkę. Dodać do nich sok z cytryny. Tak przygotowanym dressingiem zalać warzywa. Całość posypać koperkiem.

Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - Krok 2

Krok 3

Pieczywo posmarować Florą ProActiv.

Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: C, B3, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciepła sałatka jarzynowa (seler, bób, fasolka szparagowa z dressingiem z oliwy, cytryny i czerwonej cebulki). Pieczywo graham - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej