Mini mazurek kokosowy

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1.2 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

1 szczypta

nadzienie:

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zmieszać i ugnieść na jednolitą masę.

Krok 2

Wstawić do lodówki na 30 minut, by ciasto stwardniało.

Krok 3

Rozwałkować ciasto na ok. 1/2 cm grubości, wycinać szklanką kółka i wkładać do nasmarowanych blaszek do babeczek.

Krok 4

Piec ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 5

Nadzienie: Białka z cukrem ubić na sztywną pianę i gdy piana będzie gotowa, dodać wiórki kokosowe.

Krok 6

Masę nakładać na częściowo upieczone babeczki, tak po ok. 15 minutach pieczenia i piec jeszcze 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini mazurek kokosowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej