Różowa pychotka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

4 opakowania

1 szklanka

1 sztuka

6 sztuk

1.5 łyżeczki

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć jaja z cukrem, dodać mąkę, kisiel, proszek do pieczenia.

Krok 2

Dodać stopioną i ostudzoną Kasią, zmiksować.

Krok 3

Upiec ciasto w formie wysmarowanej tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub wyścieloną papierem do pieczenia.

Krok 4

Piec ok. 30 min. w temp. do 200*

Krok 5

Na wystudzony placek wyłożyć połówki owoców i zalać tężejącą galaretka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różowa pychotka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Zobacz również