"Sernik na zimno"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

13

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

411 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 kilograma

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

2 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (jeżeli jest potrzeba, przekręcić przez maszynkę).

Krok 2

Następnie wlać szklankę gorącego mleka i wodę z żelatyną, na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek.

Krok 3

W tortownicy ułożyć biszkopty, następnie wlać masę.

Krok 4

Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.

Krok 5

Po stężeniu masy polać tężejącą galaretką. Smacznego!!!:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Sernik na zimno" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - "Sernik na zimno""Sernik na zimno"

Szukasz inspiracji na łatwe w przygotowaniu ciasto bez pieczenia? Spróbuj zrobić sernik na zimno. Do przyrządzenia jego spodu użyj biszkoptów lub herbatników – dobrze smakuje również wersja z samego sera i galaretki. Twaróg (może być półtłusty lub tłusty) utrzyj z dodatkami na gładką masę. Zmiel go najpierw w maszynce, a następnie połącz z mlekiem i żelatyną. Do masy serowej wkrój miękkie owoce np. truskawki, borówki albo pokrojone w drobną kostkę brzoskwinie. Możesz dodać także kawałki gorzkiej czekolady. Włóż ciasto do lodówki. Na wierzchu ułóż pokrojone w plasterki truskawki albo inne ulubione owoce. Zrób to jednak dopiero wtedy, gdy ser lekko stężeje – dzięki temu owoce nie wpadną do ciasta. Pamiętaj, by nie używać świeżego kiwi ani ananasa, ponieważ mogą sprawić, że żelatyna pozostanie płynna. Kiedy masa stężeje, wylej na nią galaretkę. Sernik udekoruj listkami mięty albo kiściami czerwonych porzeczek. Podawaj mocno schłodzony. Wypróbuj ten przepis przy najbliższej okazji! Smacznego.