AGRESTOWNIK DOSKONAŁY

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

522

145 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1.5 szklanki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 dekagram

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obrany i umyty agrest zanurzyć na kilka minut we wrzątku, po czym ostudzić i odsączyć na sicie.

Krok 2

Wyłożyć agrest płaską warstwą na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce "mazurkowej".

Krok 3

Ubić jaja z cukrem i cukrem waniliowym do białości, po czym dodawać kolejno jogurt, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i wymieszać.

Krok 4

Jeśli jaja, które użyliśmy są małe, mąki należy użyć troszkę mniej, jeśli duże, to więcej.

Krok 5

Na końcu dodać stopione dwie łyżki Kasi i wymieszać jeszcze raz delikatnie.

Krok 6

Wylać ciasto na agrest i upiec w temperaturze około 160 stopni, aż ładnie się zarumieni, a patyczek poddany próbie będzie suchy.

Krok 7

Po wyjęciu i przestudzeniu przewrócić, delikatnie zdjąć papier.

Krok 8

Oprószyć cynamonem, kakao rozpuszczalnym i glukozą lub cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • AGRESTOWNIK DOSKONAŁY - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej