bananowiec na zimno

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

4 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Etapy przygotowania Banany utrzeć w malakserze i dodać Kasię, wymieszać .

Krok 2

2 galaretki zielone rozpuścić na pół litra wody, wystudzone dodać do bananów wymieszanych z Kasią.

Krok 3

Podłużne biszkopty przekroić na pół ,galaretkę czerwoną rozpuścić w 200 ml wody i lekko wylać na tortownice maczając w niej biszkopty i ustawiać w okół tortownicy żeby się nie przewróciły (tak jak na zdjęciu).

Krok 4

Po ustawieniu biszkoptów wylać masę bananową i wstawić do lodówki aby zastygła.

Krok 5

Po zastygnięciu zalać pozostałą galaretką .

Krok 6

Można udekorować wg swojego uznania .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • bananowiec na zimno - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej