Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

krem:

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

2 sztuki

truskawki:

1 litr

3 opakowania

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek. Wymieszać i piec 30 minut. W 1/4 szklanki mleka rozpuścić budyń.

Krok 2

Mleko z cukrem zagotować i wlać rozrobiony budyń. Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Kasię rozmiksować z żółtkami. Do ostudzonego budyniu dodawać Kasię.

Krok 3

Truskawki zmiksować, dodać 2 suche galaretki oraz cukier.

Krok 4

Układać w tortownicy: biszkopt, krem budyniowy, truskawki i na wierzch wylać 1 gęstniejącą galaretkę (rozpuszczoną w wodzie). Podawać schłodzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biszkoptowe szaleństwo z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej