ciasto cytrynowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

282

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 opakowanie

1 szklanka

2 szklanki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cytrynę sparzyć, zetrzeć skórkę na tarce i wycisnąć sok.

Krok 2

Skórkę wrzucić do soku i odstawić.

Krok 3

Kasię utrzeć dokładnie z cukrem, dodawać po jednym jajku i dobrze ucierać.

Krok 4

Dodać połowę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Cały czas ucierać dodać sok z cytryny ze skórką i drugą część mąki.

Krok 5

Przełożyć do foremki wysmarowanej Kasią i wysypanej tartą bułką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto cytrynowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej