CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

0.75 szklanki

2 łyżeczki

3 szklanki

1 łyżka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka, cukier i cukier waniliowy ubij na puszystą masę.

Krok 2

Partami dodawaj mąkę i mleko, ciągle miksując.

Krok 3

Wsyp proszek do pieczenia i wlej olej.

Krok 4

Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i wylej połowę ciasta.

Krok 5

Do drugiej części dodaj kakao i połącz składniki.

Krok 6

Wylej na jasne ciasto.

Krok 7

Ułóż brzoskwinie.

Krok 8

Piecz w nagrzanym piekarniku przez 25-30 minut w temperaturze 180° C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO DWUKOLOROWE Z BRZOSKWINIAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Błękitna Laguna
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej