Ciasto herbaciane

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

7

36 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

73 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

182 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

125 gramów

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżeczki

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango przekrój na pół, wyjmij pestkę, usuń skórę i zmiksuj.

Krok 2

Herbatę zaparz w 1/2 szklanki wrzątku i wrzuć do niej rodzynki.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i sodą.

Krok 4

Jajka ubij z cukrem na puch, a następnie wymieszaj z miękką Kasią.

Krok 5

Do masy jajecznej dodaj mąkę z dodatkami i zmiksowane owoce.

Krok 6

Wymieszaj.

Krok 7

Na koniec wlej przez sitko herbatę i dodaj oprószone łyżką mąki rodzynki.

Krok 8

Wszystko wymieszaj delikatnie łyżką.

Krok 9

Ciasto przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia formy 15x29 cm i piecz około 60 minut w 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Aleksandra Witkowska

    Aleksandra Witkowska, 20.01.2019

    ubić jajko czy białko?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto herbaciane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ciasto z fantą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej