Ciasto kokosowe z jeżynami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 sztuki

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać kaszę mannę, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia, odstawić.

Krok 2

W drugiej misce utrzeć miękką Kasię z cukrem, a następnie dodawać kolejno żółtka.

Krok 3

Gdy masa będzie jednolita, dodać mieszankę mąki i kaszy.

Krok 4

Oddzielnie ubić białka i delikatnie wymieszać z ciastem.

Krok 5

Formę (możne być tortownica lub keksówka) nasmarować Kasią i wysypać bułką tartą.

Krok 6

Wylać na to ciasto i poukładać na wierzchu jeżyny. Piec w temp. 175 st. około 25-35 minut! Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosowe z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej