Ciasto kokosowo-pigwowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

125

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

2 sztuki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

15 dekagramów

1 opakowanie

masa budyniowa:

2 słoiki

2 opakowania

masa kokosowa:

20 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy.

Krok 4

Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 5

Pozostawić ciasto, aby ostygło.

Krok 6

Owoce pokroić w kostkę.

Krok 7

Budynie ugotować bez cukru w 1/2 litra kompotu z pigw.

Krok 8

Pod koniec dodać owoce i wymieszać.

Krok 9

Ciepły budyń wyłożyć na biszkopcie.

Krok 10

Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać i cienko rozprowadzić na budyń, a następnie zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej