Ciasto kokosowo-pigwowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

15 dekagramów

15 dekagramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

masa budyniowa:

2 opakowania

2 słoiki

masa kokosowa:

0.5 sztuki

2 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Na koniec dodać przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Dokładnie wymieszać i wylać do wyłożonej papierem blachy.

Krok 4

Piec ok. 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Krok 5

Pozostawić ciasto, aby ostygło.

Krok 6

Owoce pokroić w kostkę.

Krok 7

Budynie ugotować bez cukru w 1/2 litra kompotu z pigw.

Krok 8

Pod koniec dodać owoce i wymieszać.

Krok 9

Ciepły budyń wyłożyć na biszkopcie.

Krok 10

Wszystkie składniki na masę kokosową wymieszać i cienko rozprowadzić na budyń, a następnie zapiec w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosowo-pigwowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej