Ciasto śliwkowe z maślanką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 słoik

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać Kasię, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

Krok 2

Wszystko razem wymieszać. Podzielić na trzy części, trzecia część może być mniejsza.

Krok 3

Dwie części włożyć do zamrażarki. Do jednej części dodać kakao i trochę proszku do pieczenia.

Krok 4

Drugą część wyłożyć na blachę i posmarować dżemem.

Krok 5

Ubić białka, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną. Na dżem położyć warstwę kakaową (utartą), następnie pianę i utratą warstwę białą.

Krok 6

Piec około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto śliwkowe z maślanką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej