Ciasto wiśniowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

259 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2.5 szklanki

3 sztuki

3 łyżeczki

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki (za wyjątkiem owoców) ucieramy w misce.

Krok 2

Wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Układamy owoce.

Krok 4

Na tarce ścieramy nad ciastem kruszonkę.

Krok 5

Pieczemy około 40 minut w 175 stopniach C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej