Ciasto z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

43

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.5 sztuki

3 sztuki

0.5 szklanki

2 szklanki

1 opakowanie

masa serowa:

4 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

kruszonka:

4 łyżki

2 opakowania

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić, dodać cukier i żółtka oraz mąkę z proszkiem i rozpuszczoną Kasią. Wszystko połączyć i wlać na blachę.

Krok 2

Na ciasto położyć obsuszone mąką brzoskwinie z puszki. Na masę serową żółtka utrzeć z cukrem i serkami.

Krok 3

Dodać budyń w proszku, lekko wymieszać, a na koniec dodać ubitą pianę (piana z 4 białek). Wylać na ciasto z brzoskwiniami. Posypać kruszonką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z brokułami
czas przygotowania
- min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej