Ciasto z czereśniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

2 szklanki

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić piane z białek, dodać cukier, na końcu żółtka.

Krok 2

Tę masę wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem.

Krok 3

Wlać ciepłą rozpuszczoną Kasię, wszystko wymieszać.

Krok 4

Na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę wylać ciasto i ułożyć owoce.

Krok 5

Piec w średnio nagrzanym piekarniku aż się zrumieni

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z czereśniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej