Ciasto z morelami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

125 gramów

110 gramów

2 łyżki

230 gramów

1 łyżeczka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.

Krok 2

Dodać miękką Kasię, wyrobić mikserem.

Krok 3

Dołożyć kwaśną śmietanę i stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Wszystkie składniki połączyć ze sobą.

Krok 5

2/3 ciasta wylać na blachę (35 na 25 cm).

Krok 6

Na ciasto położyć morele.

Krok 7

Na morelach rozsmarować pozostałą część ciasta.

Krok 8

Piec w 180 stopniach C przez 45 -50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej