CIASTO Z OWOCAMI

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3.5 szklanki

1.5 szklanki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2 łyżeczki

450 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię rozpuścić i ostudzić.

Krok 2

Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać mąkę i kefir.

Krok 4

Na koniec dodać roztopioną Kasię i wsypać budyń.

Krok 5

Całość dokładnie wymieszać.

Krok 6

Formę do ciasta natłuścić i oprószyć tartą bułką.

Krok 7

Wlać ciasto.

Krok 8

Do rozmrożonych owoców dodać 2 łyżki cukru i wymieszać.

Krok 9

Tak przygotowane owoce rozłożyć na cieście.

Krok 10

Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec ok.45-50 min.w temp.180

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CIASTO Z OWOCAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ekspresowe ciasto
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej