Ciasto z owocami letnimi

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

210 gramów

7 sztuk

480 gramów

250 gramów

250 gramów

0.3 łyżki

0.3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kostkę do pieczenia Kasia utrzeć z cukrem, dodawać pojedynczo jaja i dalej ucierać do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Następnie dodać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Wymieszać wszystkie składniki i wyłożyć do okrągłej formy (o średnicy ok. 26 cm) wysmarowanej kostką do pieczenia Kasia i posypanej bułką tartą.

Krok 4

Na wierzch wysypać obtoczone w mące owoce, część z nich lekko wcisnąć w ciasto.

Krok 5

Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z owocami letnimi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej