Ciasto z owocami szybko i tanio

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

44 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

1.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżeczki

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem.

Krok 2

Dodać 4 łyżki roztopionej Kasi i wymieszać łyżką.

Krok 3

Dodać 1,5 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia i wymieszać łyżką.

Krok 4

Ciasto wylać do formy. Ja używam okrągłego prodiża do pieczenia.

Krok 5

Na wierzch ciasta wysypać obrane i pokrojone jabłka (lub inne owoce np. truskawki, śliwki, gruszki).

Krok 6

Piec w temperaturze 180 stopni, aż ciasto uzyska złoty kolor. W prodiżu ok 1 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z owocami szybko i tanio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
szarpaniec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej