Kokosowe ciasto

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

428 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

20 dekagramów

20 dekagramów

1 łyżeczka

20 dekagramów

5 sztuk

15 dekagramów

20 dekagramów

5 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem pudrem, dodawać po 1 żółtku i jajka (aby masa się nie zważyła, żółtka i jajka powinny mieć temperaturę pokojową).

Krok 2

Na końcu wmieszać z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.

Krok 3

Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 4

Posmarować dżemem, posypać orzechami.

Krok 5

Białka ubić ze szczyptą soli, po troszeczku dosypywać cukier kryształ - co usztywni pianę.

Krok 6

Na końcu dodać wiórka kokosowe i wyłożyć na placek.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej