OWOCOWY MIX EKSPRESOWY

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

masa:

200 mililitrów

250 mililitrów

spód:

50 gramów

2 łyżki

20 dekagramów

dekoracja:

1

10 dekagramów

dodatki:

4 sztuki

150 mililitrów

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj oddzielnie 2 różne galaretki, wiśniową ze szklanką wody, a brzoskwiniową z 1/2 szklanką wody.

Krok 2

Zmiksuj pokruszone ciasteczka z cukrem brązowym i mielonymi orzechami, dodaj Kasię i wygnieć ciasto rękami. Wyłóż nim spód formy.

Krok 3

Wypestkuj brzoskwinie i pokrój je w kostką. Ubij mleko kondensowane dodając pod koniec ubijania galaretkę brzoskwiniową, po czym dodaj brzoskwinie.

Krok 4

Delikatnie wymieszaj piankę i wyłóż na masę orzechową.

Krok 5

Do tężejącej galaretki wiśniowej dodaj wydrylowane wiśnie i wylej na piankę. Wstaw do schłodzenia.

Krok 6

Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną, owocami i listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej