Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

603

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1.5 szklanki

20 gramów

1 opakowanie

1 szklanka

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka pokrusz tłuczkiem lub zmiel w malakserze. Kasię rozpuść. Herbatniki wymieszaj z Kasią i wysyp nimi tortownicę o średnicy 18cm. Całość ugnieć łyżką.

Krok 2

Następnie włóż do lodówki, by spód ciasta stężał.

Krok 3

W międzyczasie podgrzej syrop i dodaj do niego żelatynę. Kiedy żelatyna dokładnie się rozpuści, odstaw ją do przestudzenia.

Krok 4

Owoce umyj, pokrój na mniejsze kawałki i wyłóż na kruchy spód. Całość zalej przestudzoną "galaretką" brzoskwiniową.

Krok 5

Tak przygotowane ciasto wstaw do lodówki, aby galaretka dobrze stężała.

Krok 6

Gotowe ciasto pokrój na porcje i podawaj z lodami Carte d’Or Sorbet Orange.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowy przysmak/Carte d’Or Sorbet Orange - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej