Piankowiec z Owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 szklanka

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

masa:

1 litr

20 dekagramów

2 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać, aż do otrzymania puszystej masy. Dodać żółtka, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Krok 2

Masa: Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem, pod koniec dodajemy schłodzoną galaretkę (rozpuszczoną w 0,5 litra gorącej wody) i mieszamy z pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami i ananasami.

Krok 3

Masę wlewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki aż stężeje (biszkopt można nasączyć sokiem z ananasów lub brzoskwiń).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piankowiec z Owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej