Placek z morelami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

199

296 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1.5 szklanki

200 gramów

6 sztuk

1 łyżeczka

100 gramów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem.

Krok 2

Ucierając dodawać jajka.

Krok 3

Wsypywać powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Ciasto wlać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki.

Krok 5

Morele sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki, przeciąć na pół, usunąć pestki. Owoce ułożyć (wciskając) na cieście.

Krok 6

Piec w temperaturze 175 stopni C.

Krok 7

Wystudzony placek posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej