Przysmak z owocami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

88

304 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

450 gramów

250 gramów

210 gramów

2 sztuki

0.5 opakowania

1 łyżka

krem:

2 opakowania

750 mililitrów

wierzch:

3 sztuki

2 sztuki

3 sztuki

0.5 łyżeczki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto zagnieść, podzielić na 2 części.

Krok 2

Jedną włożyć na godzinę do lodówki, drugą do zamrażalnika.

Krok 3

Budynie ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, stosując 750 ml mleka.

Krok 4

Ciasto wyjąć z lodówki, wylepić nim brzeg i spód wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 26 cm, a następnie nakłuć widelcem.

Krok 5

Piec około 10 minut w temperaturze 200 stopni C.

Krok 6

Gorące budynie wylać na podpieczone ciasto.

Krok 7

Owoce obrać, pokroić w kostkę, posypać cukrem oraz cynamonem i wyłożyć na ciepły budyń.

Krok 8

Ciasto z zamrażalnika zetrzeć na wierzch.

Krok 9

Piec w temperaturze 200 stopni C około 20 minut.

Krok 10

Dowolnie udekorować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przysmak z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej