Pychotka truskawkowa

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

32 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1.5 szklanki

1.5 szklanki

8 sztuk

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

2 łyżki

2 łyżki

0.65 szklanki

1 opakowanie

wierzch:

3 opakowania

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać ubitą pianę.

Krok 2

Następnie po trochu dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, lekko wymieszać.

Krok 3

Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Krok 4

Przepis na krem: ze śmietany, mąki i budyniu śmietankowego ugotować krem.

Krok 5

Wystudzić, utrzeć z cukrem pudrem i po trochu dodawać do kremu. Krem utrzeć na puszystą masę.

Krok 6

Przekładanie: Na wystudzony biszkopt wyłożyć krem, ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pychotka truskawkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej