Ucierane ciasto ze śliwkami

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

303 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1.5 szklanki

4 łyżki

3 szklanki

2 łyżeczki

1 kilogram

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka, Kasię i cukier utrzeć na pulchną masę.

Krok 2

Dodawać mleko, mąkę wymieszaną z proszkiem, ucierać.

Krok 3

Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem.

Krok 4

Blachę wysmarować i wysypać tartą bułką, wylać na to ciasto i układać połówki śliwek, bardzo gęsto.

Krok 5

Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 6

Lekko ostudzony, posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane ciasto ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej