ciasto z owocami i bezą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij
ciasto z owocami i bezą

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

1 sztuka

4 łyżki

4 sztuki

3 dekagramy

4 łyżki

1 szczypta

1 kilogram

1 opakowanie

piana:

4 sztuki

1 szklanka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na około 30 min., potem 3/4 ciasta ułożyć na dnie brytfanki, następnie ułożyć owoce, na nie ubitą pianę z białek (aby piana była puszysta najpierw ubij pianę z białek, a następnie dodaj cukier i mąkę ziemniaczaną).

Krok 2

Pozostałą część ciasta zetrzeć na wierzch ciasta i upiec.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • ciasto z owocami i bezą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej