
Składniki
250 gramów
150 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
150 gramów
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z kurczaka ugotuj w lekko osolonej wodzie, schłodź i pokrój w kostkę.

Krok 2
Selera naciowego obierz z włókien i pokrój w plastry. Ser pokrój w kostkę, winogrona umyj i przekrój na pół.

Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, następnie połącz z majonezem oraz jogurtem.

Krok 4
Piersi z kurczaka, ryż, seler naciowy, ser i winogrona wymieszaj z sosem, po czym podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kurczakiem i ryżem
Jeśli szukasz ciekawego przepisu na sałatkę, której smak przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom, koniecznie sięgnij po sałatkę z kurczakiem i ryżem. To treściwa i niebanalna kompozycja łatwo dostępnych i niedrogich składników. Przepis ten łączy biały, długoziarnisty ryż, delikatne mięso z kurczaka oraz białe winogrona. Ważnym składnikiem jest często niedoceniany seler naciowy. W przypadku tego ostatniego składnika musisz koniecznie pamiętać, aby usunąć z łodyg twarde włókna. Dzięki temu seler będzie o wiele smaczniejszy. Tajemnicą smaku tej sałatki jest jej ostatni składnik. Delikatny biały sos, zrobiony na bazie jogurtu naturalnego, połączy wszystkie składniki w jedną całość. Doskonale pasuje sos czosnkowy Knorr, który podkreśli smak kurczaka i ryżu. Sałatka ryżowa jest doskonałym wariantem na imprezę, ale również z powodzeniem możesz ją w pojemniku zabrać do pracy czy na wycieczkę za miasto.